Energiebewust

Geen kosten voor warm water, verwarming en koeling.

De woningen worden gerealiseerd met een warmtepomp. Dit systeem, standaard geleverd met 6 zonnepanelen, voldoet uiteraard ruimschoots aan de eisen van het bouwbesluit.

Optioneel is het aantal zonnepanelen uit te breiden naar 20 panelen, voor een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Hierdoor heeft u geen kosten voor het verwarmen van uw woning en voor het warm tapwater.

Standaard heeft uw woning een comfortabele vloerverwarming door het hele huis en ook standaard koeling, met hetzelfde systeem. U ervaart hierdoor extra luxe en comfort.

Dit vloerverwarmings- en koeling systeem is standaard in de woning opgenomen en is daarmee ook uw eigendom, geen ondoorzichtige huur of leaseconstructies. De waarde van deze installatie is bijna € 25.000,- en is in de koopsom opgenomen.

Alterra serie
Preview | Download

TIP!
Met het optionele EPC 0 pakket kunt u bij veel hypotheekverstrekkers gebruik maken van extra leenmogelijkheden, of extra korting op de rente. Wij helpen u graag verder met het zoeken naar een juiste financiering.

In de woning wordt een zogeheten grondwarmtepomp toegepast. Er wordt een gesloten leiding diep in de grond geboord, via een pomp wordt daar de continu aanwezige warmte gebruikt als ‘voeding’ voor de warmtepomp. Zowel de verwarming als koeling en het warm tapwater wordt op deze energiezuinige manier gebruikt om uw woning comfortabel te verwarmen en te koelen. In dit systeem zit standaard een boilervat van zo’n 180 liter warm tapwater.